پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

عضو خبرگان رهبری با اشاره به چشم انداز 20ساله کشور که براساس آن جمعیت ایران در سال 1404 ، صد میلیون نفر پیش بینی شده است، گفت: حوزه باید برای این تعداد جمعیت، روحانی تربیت کند که متاسفانه در حال حاضر چنین ظرفیتی را ندارد.

‌هما‌ن‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند: نظام فرزند حوزه است و مادر نمی‌تواند نسبت به فرزند خود بی تفاوت باشد؛ ‌حوزه باید بتواند نیازهای فقهی نظام را پاسخ دهد.

به گزارش خبرگزاری حوزه آیت الله مرتضی مقتدایی، پیش از ظهر امروز در آیین افتتاحیه آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه که در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه قم برگزار شد،‌ گفت: حوزه همواره نیازمند هدایت‌ها و راهنمایی های مراجع عظام تقلید به عنوان زعمای حوزه است که عمل و رفتار و سخنانشان می تواند الگویی برای طلاب قرار گیرد،

وی با اشاره به نقش اساتید در حوزه های علمیه اظهار داشت: از گذشته یکی از سنت های حوزه ارتباط استاد با طلبه و حساسیت وی نسبت به پیشرفت علمی و اخلاقی شاگردان می باشد؛ بطوریکه که طلاب را از ابتدای ورود تا پایان سال تحصیلی زیرنظر دارد،

دبیر دوم شورای عالی حوزه همچنین در باره اهمیت پرداختن به مباحث اخلاقی در کلاس های درسی حوزه افزود: اساتید باید بخشی از ساعت درسی خود را به تبیین آیات و روایات اخلاقی اختصاص دهند.

وی با اشاره به نقش حوزه در نظام جمهوری اسلامی گفت:‌هما‌ن‌گونه که مقام معظم رهبری فرمودند: «نظام فرزند حوزه است و مادر نیم تواند نسبت به فرزند خود بی تفاوت باشد»؛ ‌حوزه باید بتواند نیازهای فقهی نظام را پاسخ دهد.

عضو خبرگان رهبری در توصیه‌ای به طلاب خاطرنشان کرد: باید حداکثر استفاده را از حضور در حوزه ببرید و باید همه وقتتان را صرف درس و بحث کنید

وی، مباحثه و پیش مطالعه را از سنت های مهم حوزه برشمرد و گفت: طلاب برای موفقیت در عرصه طلبگی باید به این دو اهتمام خاصی داشته باشند.

وی در ادامه به مدیریت 4ساله خود در حوزه اشاره کرد و گفت:‌در آغاز کار لیستی از کارهای لازم در حوزه تهیه و خدمت مقام معظم رهبری ارائه شدکه از سوی ایشان نیز تایید گردید که بر این اساس معاونت‌ها و مسئولان دیگر بخش‌های حوزه کارها را به پیش بردند.

آیت الله مقتدایی به اهمیت تقویت حوزه های شهرستان ها اشاره کرد و افزود: ‌معتقدیم که اگر حوزه های شهرستان ها تقویت شود،‌حوزه قم نیز تقویت می شود که در این راستا و اولویت های صورت گرفته بر اساس حساسیت ها ، هیئت هایی از تک تک مدارس بازدید کرده و اطلاعات و نیازها را جمع‌آوری کردند.

وی افزود: از جمله اقدامات صورت گرفته برای تقویت حوزه های شهرستان ها اعزام 220 استاد به مناطق مختلف کشور بود که تحولی از نظر رفع مشکلات مدارس و نیاز‌های علمی بود.

مدیر سابق حوزه‌های علمیه با اشاره به تشکیل شوراهای استانی حوزه در 26 استان کشور، اظهار بود:‌ بر اساس فعالیت این شورا 29 مدیر حوزه علمیه در استان‌ها و برخی شهرستان‌ها تعیین شد، در مجموع تعداد کل اعضای این شوراها 188 نفر می باشد که تا کنون 366 جلسه برگزار کرده اند و دست‌آورد آن نیز1588 مصوبه می‌باشد.

دبیر دوم شورای عالی حوزه‌ علمیه در ادامه بر استقلال حوزه تاکید کرد و گفت: استقلال حوزه را ارج می نهیم و بر آن پافشاری می کنیم.

وی همچنین با اشاره به مطالبات رهبری، اظهار داشت: از جمله اقدامات در راستای مهذب نمودن طلاب، شناسایی و اعزام 300 استاد اخلاق به حوزه در مناسبت‌های مختلف به مناطق مختلف کشور بود، که تا کنون بیش از 3300 اعزام و 17000 جلسه درس اخلاق در مدارس علمیه شهرستان‌ها تشکیل شده است.

وی درباره تحول در حوزه گفت:‌ تحول در حوزه نیازمند مقدمات زیادی است که در این راستا شورای عالی با جدیت وارد شده و قوانین جدیدی را در این زمینه مصوب نموده است.

وی در ادامه به فعالیت شواری سیاستگذاری تبلیغ حوزه اشاره کرد و افزود: در این شورا نمایندگانی از مرکز مدیریت حوزه های علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه و تمام نهادهایی که در اعزام مبلغ سهیم بودند حضور دارند.

آیت الله مقتدایی افزود: در این شورا ستادی با 8 کمیته شکل گرفت که به نیاز سنجی تبلیغی در عرصه های مختلف می پردازند، همچنین اعزام هایی که صورت می گیرد با اطلاعات کامل در سامانه ای در اختیار می گیرد،

عضو خبرگان رهبری با اشاره به چشم انداز 20ساله کشور که براساس آن جمعیت ایران در سال 1404 ، صد میلیون نفر پیش بینی شده است، گفت: حوزه باید برای این تعداد جمعیت، روحانی تربیت کند که متاسفانه در حال حاضر چنین ظرفیتی را ندارد.

وی با بیان اینکه برای پاسخگویی به نیازهای جامعه باید ظرفیت پذیرش حوزه دوبرابر شود، گفت: امروز افراد زیادی با انگیزه‌های دینی محکم خواستار حضور در حوزه هستند، ولی با توجه به کمبود ظرفیت بخش اعظمی از آن‌ها کنار گذاشته می شوند.

آیت الله مقتدایی در پاپان افزود:‌برای برطرف کردن برخی مشکلات، انجمنی تشکیل شده است تا مدارس علمیه جدیدی را در کشور راه‌اندازی نماید و از این طریق ظرفیت حوزه برای پذیرش طلاب بیشتر شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha